OhMaria's guide till Falsterbonäset

OhMaria Hotell, som är det nyöppnade systerhotellet till Ohboy Hotell, ligger i Höllviken. Höllviken är en härlig kuststad. Allra vackrast är det förstås på sommaren, men man kan också trivas där året runt. Höllviken öppnar vägen för hela halvön Falsterbonäset. Här finns vacker natur, historiska sevärdheter och vattenaktiviteter.

Läs vår guide och ta reda på vilka vi tycker är de bästa restaurangerna i Höllviken, våra favoritplatser att bada på och var du ska leta efter de mest intressanta evenemangen.

Boka en plats på vårt lägenhetshotell för den perfekta reseupplevelsen i södra Sverige.

Här presenterar vi våra favoritplatser i Höllviken!

Bästa restauranger

MÄRTAS KAFE OCH BUTIK

Märtas Kafé är ett mysigt café där du också kan njuta av en god måltid. Den dagliga menyn är skräddarsydd efter säsongens råvaror. Här finns också en butik. Båda ställena fokuserar på design och upplevelse. Det anordnas ofta utställningar och mindre evenemang med inriktning på inredning och konst.


BAR BISTRO & BAR PORTO

Bar Bistro ligger i den vackra stationsbyggnaden Ljunghusen från 1902 och serverar franskinspirerade rätter. Atmosfären är avslappnad och mysig och rätterna tillagas med stor omsorg av säsongens råvaror.

Den andra restaurangen är Bar Porto med utsikt över Öresund i den pittoreska hamnen i Ljunghusen. Där hittar du fisk och skaldjur i en mängd olika former.


J. PERSSON SKANÖR

Restaurangen ligger i den nedre delen av Skanörs hamn, med utsikt över uddarna och stranden. Där kan man få allt från en härlig frukost till en avkopplande kväll i baren.

SMOKEY BARBECUE & PICKLES

Restaurangen kombinerar äkta Texas Barbecue, charcoal barbecue och comfort food. Smokey Barbecue ligger vackert beläget precis vid havet i Foteviken.

“Miljön hos oss är enkel och rustik med hög mysfaktor!”

Förutom goda smaker hittar du också en musikalisk upplevelse där tack vare de liveframträdanden som anordnas.


BISTRO PERSPEKTIV

Fransk-nordisk bistro belägen på stranden i Falsterbo. Fokus ligger på kvalitet och lokala produkter. Restaurangen samarbetar med Falsterbo Museum of Photographic Art. De har också en spektakulär vinlista.


SKANÖRS GÄSTIS

Det är en lokal mötesplats med traditioner. Restaurangen har funnits sedan 1500-talet och har funnits i sin nuvarande byggnad sedan 1888. Här finns framför allt god mat, en välutrustad bar och en unik atmosfär.

Intresserad av lite konst och kultur?

FALSTERBO PHOTO ART MUSEUM

Upptäck världen genom en annan lins på Falsterbo Photo Art Museum. Fördjupa dig i fotokonsten, där varje klick fångar en spännande historia. Med allt från fängslande utställningar till tankeväckande samlingar är detta museum ett måste för både fotoentusiaster och konstälskare.


FALSTERBO KONSTHALL

Denna kulturella pärla inbjuder dig att utforska en mängd olika konstnärliga uttryck, från samtida verk till traditionella mästerverk. Oavsett om du är konstkännare eller bara nyfiken på kreativa uttryck, erbjuder Falsterbo Konsthall en fängslande resa genom konstens värld.


FALSTERBONÄSTETS OPEN AIR MUSEUM

I Falsterbonäsets friluftsmuseum finns sex stora bronsskulpturer. Skulpturparken är den största installationen av klassisk skulptur i Sverige sedan Carl Milles. Utställningen sträcker sig längs Höllvikens kust, så det är kul att kombinera med en längre promenad på stranden!


FOTEVIKENS MUSEUM

Fotevikens museum är ett arkeologiskt friluftsmuseum som visar hur livet i staden kan ha sett ut under sen vikingatid och tidig medeltid. Museet har inte bara traditionella utställningar, utan även en rekonstruerad vikingastad med olika byggnader. Museet har också ett vikingaskepp, som byggdes utifrån ett arkeologiskt fynd i Foteviken. En vecka efter midsommar hålls museet den årliga Fotevikens vikingamarknad, ett internationellt evenemang som lockar tusentals vanliga besökare samt hundratals försäljare, hantverkare och vikingakrigare från hela Europa.

De bästa stränderna i södra Sverige

FALSTERBO STRANDBAD

Upptäck kustparadiset Falsterbo Strandbad, där den solkyssta sanden möter det glittrande havet. Drick kaffe på mysiga strandkaféer, känn sanden under fötterna och låt de hisnande solnedgångarna pryda dina kvällar.


KÄMPINGE HAVSBAD

Sandstrand söder om Höllviken, som ingår i naturreservatet Kämpinge Strandbad. Längs stranden sträcker sig sanddyner och tallskog. Hundratals traditionella badhus står på rad mellan skogen och stranden.


SKANÖRS HAVSBAD

Letar du efter den perfekta semesterresan till havet? Då behöver du inte leta längre än till Skanör Havsbad! Med sina gyllene sandstränder, en charmig kustby och hisnande solnedgångar över havet är det den perfekta tillflyktsorten för strandälskare och alla som behöver en lugn tillflyktsort vid kusten.

För dig som gillar aktiv fritid

HÖLLVIKEN PAINTBALL ARENA

Paintball är en intressant underhållningsidé för en grupp vänner, en familj med barn, ett företagsevenemang eller till och med om du vill spela ensam. Ett bra sätt att få adrenalinet att pumpa! Höllvikens Paintball Arena är en mycket populär arena, så det är värt att boka i förväg.


KÄMPINGE VATTENSPORTKLUBB

Platsen är perfekt för alla som gillar vattenunderhållning och sport. Här finns aktiviteter som vindsurfing, wakeboard och vattenskidor. “Hos oss är alla välkomna att uppleva spänningen och friheten som vattensport har att erbjuda.”

GOLF 

I närheten av Höllviken hittar du ett antal golfbanor. Valet av en lämplig sådan är reserverat för fans av denna sport. Vi kan bara nämna några.


LJUNGHUSENS GOLFKLUBB


FLOMMENS GOLFKLUBB


FALSTERBO GOLFKLUBB

Cykelvägar

Med OhMaria som bas kan ni snabbt ta er ut till resten av Skåne på cykel. Längs Sydkustleden kan du ta dig norrut upp till Helsingborg, eller söderut hela vägen till Simrishamn.


Klicka på cyklarna i kartan under för att läsa mer om varje sträcka via länken i beskrivningen!

Vandringar i Skåne

SKÅNELEDEN

Här i Höllviken ansluter nätverket av vandringsleder som sträcker sig över hela Skåne. På denna specifika delled kan du ta dig till Torups bokskog, sidan vidare ända till Hårsjö i norr, till Smygehuk i söder.

–> Klicka här för att hitta en led för dig
Photo: Felix Sundbäck

Tack vare denna applikation kan vi se in i det förflutna eller in i framtiden tack vare arkivfoton som är kopplade till telefonens GPS. Den erbjuder också rundturer i gallerier, museer, offentlig konst och till och med kyrkogårdar. Det är ett riktigt intressant sätt att utforska nya platser.

–> Klicka här för mer information