Hållbart hotell i hjärtat av Malmö

Ohboy är ett unikt arkitektoniskt verk som skapats av Siegel, som fungerar som arkitekter, byggare och vaktmästare. Med 31 hotellrum är Ohboy en symbol för det moderna stadslivet. Vi har noggrant utformat denna plats för att erbjuda en högkvalitativ, miljömedveten livsstil i en tät, grön stadsbild. Vårt mål är att hitta långsiktiga lösningar för ett liv med maximal mobilitet och många fördelar.

Nyfiken på andra Siegel-projekt?

När Siegel designade och byggde Ohboy Hotel tog vi ett helhetsgrepp om framtiden för att leva och bo hållbart i Malmö stad.

Grön brutalism i sin bästa form

Ohboy är en fantastisk uppvisning i grön brutalism, där hyreslägenheter och hotellrum blandas på ett sömlöst sätt. Rå betong möter frodig grönska på balkonger, fasader och tak. Varje hotellrum har sin egen ingång, vilket bidrar till ett livligt gatuliv. Byggnaden är ett pilotprojekt för att minska bilberoendet i staden och är skräddarsydd för smart mobilitet med fokus på cykling, promenader och kollektivtrafik.

_OLE8415

Att omfamna hållbar mobilitet

Ohboy introducerar en rad funktioner som gör det enkelt att vara hållbar. Från lånecyklar och leveransboxar till gemensamma trädgårdar och verktygsstationer – våra smarta lösningar erbjuder alternativ till bilägande och förbättrar rörligheten i städerna utan att det behövs fler parkeringsplatser. Vårt engagemang för hållbara transporter är ett bevis på vår tro på att skapa en grönare framtid.

Cykelverandor och gröna fasader på Ohboy Hotell i Malmö.

Lokala artister och designers

Inredningen i vårt hotell är resultatet av ett samarbete med formgivare, tillverkare och materialleverantörer från södra Sverige. De hyllade formgivarna Lisa Hilland och Mats Theselius har skapat skräddarsydda möbler till rummen, medan den vackra trappan och olika inredningsdetaljer är tillverkade av Branders Snickeri i Kirseberg, med lokalt producerad ask från norra Skåne. I entréhallen i våra lägenheter finns en fängslande väggmålning av Sara Granér, som också har designat Ohboy-logotypen.

Utsikt över loftrummet på Ohboy Hotell.

Hållbarhet genom innovation

Vi har implementerat system för uppsamling av regnvatten, vilket säkerställer att inget värdefullt vatten går till spillo. Genom blå tak och tekniker för dagvattenhantering tar vi tillvara och använder regnvatten för att ge näring åt våra växter. På Ohboy maximerar vi den energi som naturen erbjuder, med geotermisk uppvärmning under byggnaden och solpaneler på taket.

blåa tak som samlar upp regnvatten på ett hotell i Malmö

Ekologisk balans

Även i en tät stadsmiljö finns det plats för grönska. Ohboy omfamnar konceptet helhjärtat och erbjuder generösa balkongplanteringar och varierad växtlighet på tak, fasader och innergårdar. Detta skapar en rik biologisk mångfald som gynnar dig, staden och planeten. Byggnaden värms upp med hjälp av geotermisk energi som kommer direkt från fastigheten, medan solpaneler på taket fångar upp energi för att driva lokalerna.

gröna fasader vid fönstret i Ohboy Hotell

Kliv in i din personliga oas

Varje hotellrum på Ohboy har en privat oas precis utanför dörren, med kompakta planteringar och ett trädäck. Under sommaren blir detta en förlängning av ditt vardagsrum, där utomhusmiljön sömlöst smälter samman med inomhusmiljön. Varje plantering har sitt eget unika träd som ger härlig skugga och blommande skönhet på våren.

Upplev Ohboy, ett hållbart hotell med modern komfort i hjärtat av Malmö.