Ohboy's guide till Malmö

Ohboy cykelhotell ligger i Malmös nya och spännande stadsdel Västra hamnen. Här blandas ny djärv arkitektur och landmärket Turning Torso med vackra byggnader från förr. Med strandpromenad och trätrappor ut mot havet blandat med lägenheter och små hus har det här skapats en synnerligen levande del av staden. Lite utanför larmet, ändå nära till allt. Centralstation och centrum ligger fem minuter bort. Hav och strand finns runt knuten, liksom mataffärer, restauranger och caféer.

På Ohboy hotell är Malmö ditt vardagsrum, och utanför dörren är allt bara 15 minuter bort på cykeln som ingår i varje rum. På en dag kan du med lätthet klämma in ett bad på ribban, en öl på Möllan och en shoppingtur någonstans där mitt emellan. Så glöm inte att packa lite av varje när du planerar för dina dagar här.

Läs vår guide och ta reda på vilka vi tycker är de bästa restaurangerna i Malmö, våra favoritplatser att bada på och var du ska leta efter de mest intressanta evenemangen.

Utsikt över piren och havet vid Scaniabadet.
En kvinna går in på en restaurang på cykel i nära Turning Torso.

Boka en plats på vårt lägenhetshotell för att få den perfekta grunden för din resa till Malmö.

Här presenterar vi våra favoritplatser i Malmö!

Bästa restauranger i Malmö

BOULEBAR

Boulebanor, god mat och dryck! Här kan du spela boule och ta en öl, ett glas vin eller en hel måltid! Boulebanor inomhus och utomhus när vädret tillåter.


SALTIMPORTEN

Malmös hippaste lunchrestaurant! Restauranten ligger i gamla Saltimporten, därav namnet. Belägen längst ut i Malmö inre hamninlopp byggdes före detta lager- och kontorslokalerna 1961. Här importerades, föga förvånande, salt, men sedan dess har byggnadens roll som mottagningscentral spelats ut. Nu finns här istället galleri, start-ups och just den prisade lunchrestaurangen.


YALLA TRAPPAN

Yalla Trappan, restaurant I Västra Hamnen/Rosengård är del av det större kvinnokooperativ som är arbetsintegrerande för utlandsfödda kvinnor som behöver komma in på arbetsmarknaden. Här serverar de maträtter från hela mellanöstern.


FARM2TABLE

På Farm2Table kan du dricka naturviner och äta växtbaserad brunch och kakor. Restaurangen följer med säsongen och uppdaterar menyn några gånger om året.

400 GRADER PIZZERIA

400 grader. Nyöppnad pizzeria nära Möllan som redan blivit ett självklart ställe for Malmöfoodies!


JULIE OST- & VINBAR

Julies ost- och vinbar, också på Gamla Väster. Mysig restaurant med innergård, perfekt för sommarkvällar. Har kan du komma förbi för ett glas vin och ost, käka lunch, middag eller bara ta en aptitretare för att fortsätta kvällen vidare i Malmö. Tar ej emot reservationer, men som de själva säger, så kan de fixa ett bord inom ett glas vin eller två!


LOKAL 17

Lokal 17, ett av Malmös nyaste och prisade tillskott i restaurantvärlden. Med fokus på lokala och nordiska råvaror, men med inspiration från Malmös mångkulturella matscen skapar de nytänkande rätter. Öppet både för lunch, middag och kvällsdrinken!


L’ENOTECA

Malmös mesta vinbar, med över 300 olika viner, är beläget på Gamla väster med sina små snirkliga och promenadvänliga gator. L’enoteca fokuserar på ett hållbart, småskaligt och ekologiskt urval av viner.

 

Sugen på konsert?

MALMÖ LIVE

Detta högklassiga konserthus, hem till Malmö Symfoniorkester, ligger i det nybyggda området Malmö Live. Gå på konserter, besök restauranterna intill kanalen, eller ta en drink i skybaren högst upp med utsikt över hela Malmö.

–> Klicka här för att se kommande event

Photo: Fredrik Johansson elvanfoto.se

En smältdegel av olika nationaliteter

MÖLLEVÅNGSTORGET

Möllevångstorget, eller Möllan som det kallas i folkmun. Här finns det mat från hela världen! Antingen i butikerna kring torget, eller på den dagliga grönsaksmarknaden.

–> Klicka för att se vägbeskrivning

Photo: Werner Nystrand

Var kan du se de bästa evenemangen?

MALMÖ ARENA

Malmös nya arena! Här har evenemang som Eurovision Song Contest och Junior ishockey-VM ägt rum. Här kan du se Malmös egna Red Hawks spela ishockey, se konserter eller kanske besöka konferenser!

–> Kolla in eventet här!


SKÅNES DANSTEATER

Skånes dansteater ägs Malmö stad och Region Skåne, och är Sveriges enda fristående dansteater. Här kan du se dansföreställningar, delta i dansworkshops och mycket mer.


MALMÖ OPERA

Malmö Opera, ritad av arkitekterna Sigurd Lewerentz, Erik Lallerstedt och David Helldén, invigd 1944, är en av Europas större scener. Här kan du se allt från operor till att delta i allsång.

Photo: © Oskar Falck/Malmö Turism
Photo: Werner Nystrand

Upptäck själv

LOKSTALLARNA

Gamla järnvägsverkstaden som har förnyats och nu huserar allt från kafferosteri till grafiskaformgivare, biodlare och mc-entusiaster. Här kan du köpa smycken från lokala smyckesdesigners, ta en kopp kaffe från Lokstallarnas Kafferosteri, eller bara strosa runt i de gamla industrikvarteren som är typiskt för ju Kirseberg där Lokstallarna är belägna.

VARVSSTADEN

Kärnan i forna Malmös storhetstid som industri och arbetarstad. Har har Kockum, SAAB och många fler hålla till genom Malmö hundraåriga varvshistoria. Här finns allt från tegelbyggnader från sekelskiftet till enorma plåthallar i en skala som är sällsynt i dagens städer.

De vackraste parkerna

SLOTTSPARKEN

Slottsparken, en av Malmös stora parker och populära promenadstråk, anlades 1900, efter att tidigare ha tjänat som militärt övningsområde av Malmöhus husarregemente. Det förvandlades av danske landskapsarkitekten Edvard Glaesel till en varierande stadspark med skogspartier, öppna gräsytor, sittplatser och utkiksplatser.


BOKSKOGEN

Bokskogen i Torup. Perfekt för en heldag på cykel och till fots. Väl framme kan du besöka Torups slott och slottspark, eller insupa bokskogens natur.

BULLTOFTAPARKEN

I utkanten av östra Malmö ligger Bulltoftaparken. Kanske känner du igen namnet, detta är tidigare flygfältet, som i slutet av 1970-talet gjordes om till park efter ett förslag av två landskapsarkitektstudenter. Här finns Frisbeegolf, promenadslingor och här ansluter Malmö till Skåneleden.


PILDAMSPARKEN

Pildammsparken är en av norra Europas mer unika parker. En park i nyklassicistisk stil, med strikta geometrier, men som ger upphov till spännande ett spännande landskap! Missa inte ”tallriken”! Ledtråd: Se ovanifrån!

Photo: Werner Nystrand
Photo: Werner Nystrand

Malmös bästa badplatser

KOCKUM FRITID

Kockum Fritid är en idrotts- och fritidsanläggning i Malmö. Anläggningen erbjuder en mängd olika inomhus- och utomhusaktiviteter, bland annat ett gym, gruppträningskurser, simbassäng, bastu och idrottsplatser för basket, volleyboll och handboll. Kockum Fritid är också värd för evenemang och aktiviteter för barn och ungdomar, samt tillhandahåller lokaler för möten och konferenser. Anläggningen syftar till att främja en hälsosam och aktiv livsstil i lokalsamhället.


RIBERSBORGS KALLBADHUS

Detta kallbadhus från 1898 i morisk stil är ett måste att besöka i Malmö! Bastu, kallbad, massage och restaurant på ett och samma ställe.


SCANIABADET

Scaniabadet, eller djuphavsbadet som det också kallas. Här finns djuphavsbad, brygga och soldäck att sitta på och njuta av utsikten över Öresund, bron och kvällssolen i väst.

Solnedgång över havet i Malmö .
Utsikt över piren och havet vid Scaniabadet.

Cykelvägar

Med Ohboy som bas kan ni snabbt ta er ut till resten av Skåne på cykel. Längs Sydkustleden kan du ta dig norrut upp till Helsingborg, eller söderut hela vägen till Simrishamn.


Klicka på cyklarna i kartan under för att läsa mer om varje sträcka via länken i beskrivningen!

Vandringar i Skåne

SKÅNELEDEN

Här i Bulltoftaparken ansluter nätverket av vandringsleder som sträcker sig över hela Skåne. På denna specifika delled kan du ta dig till Torups bokskog, sidan vidare ända till Hårsjö i norr, till Smygehuk i söder.

–> Klicka här för att hitta en led för dig
Photo: Felix Sundbäck

Det bästa hotellet i Malmö!

OHBOY HOTELL (SJÄLVKLART!)

Uppleva en urban oas nere i Västra Hamnen i Malmö. Här finner du 31 smarta lofthotellrum som tagit vara på varje kubikmeter av sitt utrymme. I rummen finns allt du behöver för en jobbresa eller en weekend med din familj eller partner. Och utanför dörren är allt bara 15 minuter bort på cykeln som ingår i varje rum. På en dag kan du med lätthet klämma in ett bad på ribban, en öl på Möllan och en shoppingtur någonstans där mitt emellan.

Cykelverandor och gröna fasader på Ohboy Hotell i Malmö.
Utsikt över Ohboy Hotell i Malmö och Turning Torso.