Filosofi

Bakom projektet står Siegel som arkitekter, byggherrar och förvaltare. Ohboy hotell är en pusselbit i den täta, gröna staden där människor kan leva kvalitativt och klimatsmart. Målet är att hitta långsiktiga lösningar för en tillvaro med maximal mobilitet och många plus i kanten. 

Nyfiken på Siegels andra projekt?

Ohboy hotells gröna filosofi

När vi på Siegel skapade Ohboy hotell tog vi ett holistiskt grepp kring hur vi tycker att framtidens boende ska se ut. Nedan listar vi det Ohboy hotell bidrar med till Malmö!

Cykelveranda

Varje hotellrum har sin egen cykelveranda. Här finns plats för cykeln som ingår i rummet, och här kan du ta morgonkaffet i solen på en stol under ditt eget, blommande träd.

Gröna fasader

Med en grön fasad är Ohboy hotell inte bara en plats för människor, utan även för våra mindre invånare i staden. Humlor, bin, fjärilar och andra insekter får ta plats i Ohboy hotells rika växtlighet som möter dig precis utanför din egen dörr ut mot gatan.

Blåa tak

Med blåa tak tar Ohboy tillvara på regnvattnet som ger liv till all växtlighet och biologisk mångfald.

Lokal design

Med hotellets inredning har vi arbetat lokalt – med design, produktion och material från södra Sverige. Malmöbaserade Lisa Hilland och Mats Theselius har ritat möbler till rummen, och den vackra trappan och ett flertal inredningsdetaljer är tillverkade av Branders snickeri i Kirseberg, av ask från norra Skåne. Ohboy hotells logga står serietecknaren och konstnären Sara Granér för!