Filosofi

De 31 hotellrummen i markplan är inte hela Ohboy, det är också 55 lägenheter, samtliga hyresrätter, byggt för ett modernt, urbant och mobilt liv.

Bakom projektet står Siegel som arkitekter, byggherrar och förvaltare. Ohboy är en pusselbit i den täta, gröna staden där människor kan leva kvalitativt och klimatsmart. Målet är att hitta långsiktiga lösningar för en tillvaro med maximal mobilitet och många plus i kanten.

Arbetsmetod

Vi arbetar hela vägen med våra projekt, från första skissen och fram till inflytt. Vi är arkitekter med utvidgat ansvar – vi är projektskapare, ritare, byggledare och platschef i våra bostadsprojekt. Genom att vi äger våra projekt kan vi organisera byggprocessen på ett smart sätt, där vi hela tiden utvecklar projektet i stort och smått. Vi har nära till allt som rör projektet och bygget så att vi direkt kan ta itu med problem som uppstår, och vara öppna för nya lösningar. 

Det är ett arbetssätt som vi är stolta över och känner oss trygga i. Oberoende av konjunktur genomför vi komplexa och nydanande projekt. Vi skapar bostadslösningar som inte kostar mer för hyresgäster eller bostadsköpare, men som erbjuder något utöver det vanliga.

Mobilitet

Lånecyklar, leveransboxar, odlingslådor, kollektivtrafiksatsningar, verktygsstationer och gemensamma ytor är några av inslagen som gör en hållbar livsstil enklare i Ohboy. Dessa smarta lösningar är ett alternativ för att öka mobiliteten i staden utan att bygga mer bilparkering, ett svar på att många lever ett liv utan egen bil.

Det är ett arbetssätt som vi är stolta över och känner oss trygga i. Oberoende av konjunktur genomför vi komplexa och nydanande projekt. Vi skapar bostadslösningar som inte kostar mer för hyresgäster eller bostadsköpare, men som erbjuder något utöver det vanliga.

Ekologi

Visst finns det plats för grönt i den täta staden. Generösa odlingslådor på balkonger och varierad växtlighet på tak, fasader och gård ger stor biologisk mångfald – ett plus för dig, staden och planeten. Byggnaden värms upp med bergvärme direkt från tomten, och solceller på taket fångar energi till fastighetens el. De blåa taken på huset tar hand om regnvatten på bästa sätt, och ser till att det kommer växterna till nytta.

Lokal design

Med hotellets inredning har vi arbetat lokalt – med design, produktion och material från södra Sverige. Malmöbaserade Lisa Hilland och Mats Theselius har ritat möbler till rummen, och den vackra trappan och ett flertal inredningsdetaljer är tillverkade av Branders snickeri i Kirseberg, av ask från norra Skåne. I lägenheternas entréhall har Sara Granér gjort en väggmålning, och det är även hon som ligger bakom Ohboys logga.